Simkaart Ontgrendelen iPhone. Een eenvoudige handleiding

Simkaart Ontgrendelen iPhone. Een eenvoudige handleiding.

Even een snelle uitleg over dat kleine, maar oh zo belangrijke, kaartje in je mobiele telefoon: de simkaart! Deze zorgt ervoor dat je gezellig kunt bellen en surfen op het internet. Het is alsof je telefoonnummer een jasje aantrekt, zodat het aan je toestel gekoppeld kan worden. Tegenwoordig hebben we zelfs digitale simkaarten, deze noemen we eSIM. Om te zorgen dat niemand anders met jouw nummer aan de haal gaat, zijn simkaarten standaard vergrendeld. Maar geen zorgen! Je kan de simkaart ontgrendelen iPhone met de juiste pincode. Nieuwsgierig hoe dat werkt? Laten we eens kijken!

Toegangscode van je toestel en pincode van je simkaart

Simkaart Ontgrendelen iPhone van je sim. Wanneer je iPhone opstart, vraagt hij niet alleen naar de toegangscode van je toestel, maar ook naar de pincode van je simkaart. Maar hey, geen paniek! Je kan dit overslaan en gewoon je iPhone opstarten zonder de sim te ontgrendelen. Je iPhone doet dan nog steeds zijn ding, alleen kan hij geen verbinding maken met het mobiele netwerk. Wil je later toch verbinding maken? Dan kun je de simkaart ontgrendelen met deze stappen:

  •  Open de ‘Instellingen’ app;
  • Klik op ‘Mobiel netwerk’ en ga naar ‘Simpincode’;
  • Voer hier de pincode van je simkaart in om hem te ontgrendelen. En daar ga je dan, verbonden met de wereld om je heen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *